Artvin Yöresel Kıyafetleri

Artvin Yöresel Kıyafetleri Artvin Yöresel Kıyafetleri, Artvin'in geleneksel kıyafetleri nelerdir?, Yöresel kıyafetlerimizin isimleri nelerdir?, Rize'nin yöresel kıyafetleri nedir?, Karadeniz'in yöresel kıyafetleri nedir?, Artvin neyi ile meşhur?

Artvin'in geleneksel kıyafetleri nelerdir?

Artvin'in geleneksel kıyafetleri nelerdir?, Artvin kostümü erkeklerde bossa, alpaga, kadife gibi Bursa kumaşlardan yapılmakta olup kostüm parçaları şalvar, kurşunluklu cepken, kurşunluk kemer, siyah başlık, tozluk – çizme, poplin gömlek ve deri çarıktan oluşmaktadır.

Yöresel kıyafetlerimizin isimleri nelerdir?

Yöresel kıyafetlerimizin isimleri nelerdir?, Üst Giysiler: Harmani, salta, çuha, hırka, fermane, erkeklerde Cepken, yelek, içki/mintan. Alt Giysiler: Şalvar, don, erkeklerde; zıvka, çakşır. Bütün Giysiler: Çarşaf, üç etek, kaftan, bindallı, entari, cübbe feraca. Ayak Giysileri: sarı pabuç, çedik yemeni, çarık, mest, çepik, lapçin, merkap ve çorap.

Rize'nin yöresel kıyafetleri nedir?

Rize'nin yöresel kıyafetleri nedir?, Kırsal kesimde yaşayan Rize erkeği ise; kudi (başlık), içdonu, göynek, dip- lik, mintan, çıkvar, çuha, yelek, pantolon veya zıpka, gümüşlük, kuşak, çorap, ayakkabı ve zangaldan oluşur. Kadın giysileri ise; Rize merkezde, tülbent-çember, makaslı, içdonu, elbise, etek, bluz, dolaylık, çorap ve ayakkabıdan müteşekkildir.

Karadeniz'in yöresel kıyafetleri nedir?

Karadeniz'in yöresel kıyafetleri nedir?, Yörede kullanılan giysiler arasında çarık, kara lastik, potin, entari, peştamal, kuşak, mes ve lastik ayakkabı yer alır. Bunlar arasında en dikkati çekici ise köy kadınlarının entarilerinin üzerine, bellerine bağladıkları, genellikle beyaz, kırmızı, enlice çizgili veya kareli peştemallerdir.

Artvin neyi ile meşhur?

Artvin neyi ile meşhur?, Artvin'in balı, kaymağı, dut pekmezi, tereyağı ve kuzine zeytini meşhurdur. Ayrıca Şavşat kilimi de Artvin'den hediye alınacak en güzel ürünler arasında.

Artvinin geleneksel düğünleri nelerdir?

Artvinin geleneksel düğünleri nelerdir?, Artvin'de düğünler genellikle geleneksel halk oyunları ve müziklerle renklendirilir. "Horon" adı verilen coşkulu danslar, davetlileri eğlenceye sürükler ve düğün atmosferini canlandırır. Ayrıca Artvin düğünlerinde "davulcu" adı verilen bir figür yer alır.

Kıvrak giysi ne demek?

Kıvrak giysi ne demek?, Bilmeyenler için tarif edelim: Kıvrak imamların giydiği cüppeye benzeyen, fakat giyilmeyen, sadece başın üzerine örtülen siyah renkli bir giysi yada örtüdür.

Eski kıyafetleri ne denir?

Eski kıyafetleri ne denir?, Retro giyim, geçmiş yılların modasına bir saygı duruşudur. 1920'lerin flapper elbiseleri, 1950'lerin rockabilly stil kıyafetleri, 1970'lerin hippie çizgili tişörtleri ve 1980'lerin neon renkli eşofman takımları gibi farklı dönemlere ait kıyafetler retro modanın vazgeçilmezleri arasındadır.

Yöresel kıyafetler ne anlama gelir?

Yöresel kıyafetler ne anlama gelir?, Folklorun konuları arasında yer alan geleneksel dokumalar, kıyafetler ve el sanatları ilimizin gösterişli maddi kültür ürünleridir. Giyim kuşam insanın içinde yaşadığı zamana, topluma, geleneklere ve zevklere göre biçimlenmektedir. Günümüzde yöresel kıyafetler sandıklarda yer almakta ancak özel günlerde giyilmektedir.

Giresun yöresel kıyafetleri nelerdir?

Giresun yöresel kıyafetleri nelerdir?, Erkekler il merkezinde, kıyı ve kasabalarında ceket ve pantolon giyerler, kasket takarlar. Günümüzde Giresun halkı modern giyimi kullanmaktadır. Yine köy ve kasabalarda kadınlar ev içinde oyalı yaşmak veya çember, entari, peştamal veya şal giyerler. Ayaklarına; lastik veya kundura giyerler.

Trabzon yöresel kıyafetleri nelerdir?

Trabzon yöresel kıyafetleri nelerdir?, Kadınların tepelekli, göynekli, uç etekli, şalvarlı, önlüklü ve topuklu iskarpinli kıyafetleri; erkeklerin ise gömlekli, yelekli, köstekli, İngiliz külotu şeklindeki pantolonlu geleneksel kıyafetleri artık sandıklarda korunmakta ancak özel günlerde giyilmektedir.

Samsun yöresel kıyafetleri nelerdir?

Samsun yöresel kıyafetleri nelerdir?, Sivas'ın bazı ilçe ve köylerinde kadın kıyafetleri farklılıklar gösterir. Genelde giyilenler sırayla; köynek, iç saya, dış saya, şalvar, elbise olarak bindallı, üç etek, dövme giyilir. Üzerine salta cepken, önlük, bele kuşak veya gümüş kemer, başa Bartın yazması, pullu, fes, Hindi adlı ince örtü örtülür.