Sunumda isim soyisim nereye yazılır? Sunumda isim soyisim nereye yazılır?, Sunumun ilk sayfası nasıl olmalı?, Slaytın en son sayfasına ne yazılır?, Sunum hazırlama kuralları nelerdir?, Proje isim soyisim nereye yazılır?
Sunumda isim soyisim nereye yazılır?
Sunumun ilk sayfası nasıl olmalı?, Ekle > Üstbilgi ve altbilgi. Slayt sekmesinde Altbilgi'yi işaretleyin. Altbilgi'nin altındaki kutuya, sunu başlığı gibi, istediğiniz metni yazın.
Sunumun ilk sayfası nasıl olmalı?
Sunumun ilk sayfası nasıl olmalı?,
Ekle > Üstbilgi ve altbilgi. Slayt sekmesinde Altbilgi'yi işaretleyin. Altbilgi'nin altındaki kutuya, sunu başlığı gibi, istediğiniz metni yazın. Slaytın en son sayfasına ne yazılır?
Slaytın en son sayfasına ne yazılır?,
– İlk slaytta adınız, soyadınız, tarih ve konuya yer verin, konu ile ilgili bir görsel veya motto da yer alabilir. – Sunumu bir kurum adına yapıyorsanız kurumun ismi veya logosunu kullanın. – Yazı fontunu en arkadan görülebilecek bir büyüklüğe (en az 36pt) getirin. Sunum hazırlama kuralları nelerdir?
Sunum hazırlama kuralları nelerdir?,
Son kısmında ise; anahtar mesajlarınız, varsa duyurular (örneğin çağrı duyurusunun son başvuru tarihi) ya da dinleyiciden beklenenler (doldurulması gereken anketler vb) ve konuşmacı ya da ilgililerin isim ve irtibat bilgilerini paylaşabilirsiniz. Sunum akışınızı iyi planlamalısınız. Proje isim soyisim nereye yazılır?
Proje isim soyisim nereye yazılır?,
Metin, paragraf girintisi ile başlar. Metnin sonunda yine iki satır boşluk bırakıldıktan sonra ödev savunma tarihi yazılır. Savunma tarihinden sonra 2 satır boşluk bırakılır ve öğrenci imzası için “………” şeklinde bir satır oluşturulur. Bu satırı takip eden satıra ise öğrencinin adı-soyadı yazılır. Iyi bir sunumun giriş kısmında neler olmalı?
Iyi bir sunumun giriş kısmında neler olmalı?,
Giriş kısmında; konunun ne olduğu ve önemi dinleyiciye belirtilmelidir. Sunuma sıradan bir başlangıç yapılmamalıdır. Gelişme kısmında; anlatılmak istenilen fikirler dinleyiciye aktarılmalıdır. Konu materyaller ile desteklenmelidir. Sunum yaparken ne renk giymeli?
Sunum yaparken ne renk giymeli?,
Sunum Kıyafetlerinde Hangi Renkler Tercih Edilmeli? Derin ve koyu renkler parlak renklere kıyasla gücü daha çok ortaya çıkarma eğilimi gösterir. Bu yüzden zeki ve güvenilir biri olduğunuzu siyah, kahverengi, füme veya lacivert gibi koyu tonları tercih ederek göstermeniz önerilir. 10 dakikalık sunum kaç slayt olur?
10 dakikalık sunum kaç slayt olur?,
10 dakikalık bir konuşma aralığına 80 sayfa sunum yapmaya çalışmak, izleyicileri konudan uzaklaştırarak verimi düşürecektir. Sunum başlığı kaç kelimeyi geçmemeli?
Sunum başlığı kaç kelimeyi geçmemeli?,
Başlık küçük harfle yazılmalı, her bir sözcük büyük harfle başlamalıdır. Başlık 12 kelimeyi aşmamalıdır. En etkili sunum tekniği nedir?
En etkili sunum tekniği nedir?,
Etkili Bir Sunum, Akıcı ve Anlaşılır Olmalıdır.
Etkili bir sunumun özellikleri açık, net ve anlaşılır olmasıdır. Sunumunuzu hazırlarken giriş, gelişme ve sonucunuzu ana mesajınızın etrafında şekillendirmelisiniz. Kilit noktaları çok fazla tekrara düşmeden her bir bölümde dinleyiciye verebilmelisiniz. 3 iyi bir sunum yapmanın temel ilkeleri nelerdir?
3 iyi bir sunum yapmanın temel ilkeleri nelerdir?,
Slaytlarınızın metninin arkasına filigran olarak grafik eklemek, logo veya başka anlamlı bir resim görüntülemenin harika bir yoludur. PowerPoint, resmi slayda koyduktan sonra saydamlığını ayarlamanıza olanak tanır. Tüm slaytlara logo eklemek için Görünüm > Asıl Slayt seçeneğini belirleyin. Sunumda logo nereye konur?
Sunumda logo nereye konur?,
Ekle > Üstbilgi ve altbilgi. Slayt sekmesinde Altbilgi'yi işaretleyin. Altbilgi'nin altındaki kutuya, sunu başlığı gibi, istediğiniz metni yazın. Slayt yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Slayt yaparken nelere dikkat etmeliyiz?,
Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır. Ad ilk harfi büyük diğer harfler küçük; soyadtamamı büyük harfle yazılır. Eğer Unvan yazılacaksa sadece ilk harf büyük diğer harfler küçük yazılır. İmza ismin üstündeki boşluğa atılır.