Tekirdağ'ın meşhur yerleri neresidir? Tekirdağ'ın meşhur yerleri neresidir?, Tekirdağ'ın nereleri meşhur?, Tekirdağ tarihi yerleri nelerdir?, Tekirdağ'da hafta sonu ne yapılır?, Tekirdağ doğal varlıkları nelerdir?
Tekirdağ'ın nereleri meşhur?
Tekirdağ'ın nereleri meşhur?,
Tekirdağ Merkez İlçesi'ne, 6 Aralık 2012 tarihli 6360 sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında, Süleymanpaşa ismi verilmiştir. Tekirdağ tarihi yerleri nelerdir?
Tekirdağ tarihi yerleri nelerdir?,
Tarihi süreç içerisinde Bisanthe (M.Ö. 5.YY), Rhaedestus (M.Ö.343-M.S.843), Rodosto (M.S.843-1358), Rodosçuk(M.S.1358-Osmanlıların fethiyle), Tekfurdağı (M.S. 1732) isimleriyle anılan ilimiz, Cumhuriyetin ilanından sonra TEKİRDAĞ olarak adlandırılmıştır. Tekirdağ'da hafta sonu ne yapılır?
Tekirdağ'da hafta sonu ne yapılır?,
Tekirdağ seyahatinde yöre mutfağını deneyimlemek için; zennin, çeneçarpan çorbası, Kandilli mantı, cizleme, sini mantısı, burma sucuk, bulama, üzüm suyu, pireşe, papaz mancası ve dızmana da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasındadır. Tekirdağ doğal varlıkları nelerdir?
Tekirdağ doğal varlıkları nelerdir?,
Marmara Bölgesi'nin en özel şehirlerinden olan Tekirdağ kendine has özgün kültürü, her biri sakin ve huzurlu köyleri, lezzetli mutfağı, köklü tarihi, el yapımı şarapları, rakıları, adrenalin spor olanakları, dört mevsim tatil olanaklarıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı misafir ağırlıyor. Tekirdağ neyi ile meşhurdur?
Tekirdağ neyi ile meşhurdur?,
Tekirdağ üzüm turşusu, paketli olarak satın alınabilen ünlü peynir helvası, dondurulmuş olarak satılan Tekirdağ köftesi, ev yapımı reçel ve erişte gibi organik ürünler de yine Tekirdağ seyahatinde siz ve sevdikleriniz için satın alabileceğiniz hediyelik eşya seçenekleri arasında yer almaktadır. Tekirdağın merkezi hangi ilçe?
Tekirdağın merkezi hangi ilçe?,
Şirin sahil şeridinde ağaçlarla çevrili tarihi köylere ev sahipliği yapan Şarköy, özellikle şarabı, zeytini ve üzüm bağları ile ünlüdür. Şarapçılık, günümüzde burada oldukça önemli bir endüstridir. Pek çok ziyaretçi, Şarköy'e yapılan şarap tadım ve üzüm bağları turlarına katılmaktadır. Tekirdağ ın diğer adı nedir?
Tekirdağ ın diğer adı nedir?,
Tekirdağ yıllarca, karpuzu ile tanınmış ve meşhur olmuştur. İnce kabuğu ve az çekirdeği ile merkeze bağlı 'Barbaros' ve 'Kumbağ' karpuzu çok meşhur iken, hiprit tohumunun çıkması ile bu karpuz çeşidi yok olmaya yüz tutmuştur. Tekirdağ Ne Yenir?
Tekirdağ Ne Yenir?,
Tekirdağ'ın tarımsal üretimi, hayvansal üretiminden çok daha fazladır. Bitkisel üretimin en önde geleni buğdaydır. Bu ürünü sırasıyla ayçiçeği, kanola, arpa, silajlık mısır takip etmektedir. Tekirdağ meşhur yemekleri nelerdir?
Tekirdağ meşhur yemekleri nelerdir?,
Topografya: Trakya-Kocaeli Penepleni üzerinde bulunan Tekirdağ il topraklarının yeryüzü şekilleri bakımından % 75.2'si platolar, % 15.5'i ovalar, % 9.3'ü dağlarla kaplıdır. Genel olarak yüksek dağlar, dik yamaçlar ya da vadiler yoktur. Marmara Denizi boyunca akarsularca taşınmış alüvyonlarla kaplı kıyı ovaları vardır. Tekirdağa neden gidilir?
Tekirdağa neden gidilir?,
Trakya şivesinde Hayrabol ismiyle bilinen, ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan Hayrabolu, şerbetli bir yöresel tatlıdır. 1972 yılında Hayrabolu'da üretilmeye başlanan tatlı, ilk yıllarda 'Kadı Göbeği Tatlısı' olarak adlandırılsa da zaman içerisinde Hayrabolu tatlısı, olarak anılmaya başlandı. Tekirdağ ne alınır?
Tekirdağ ne alınır?,
Tekirdağ seyahatinde görülmeye değer diğer tarihi yerler arasında; Süleymaniye Cami, Namık Kemal Evi, Hora Feneri, Çorlu Kalesi, Ulaş Köprüsü, Kırkgöz Köprü, Thzolus Antik Kenti kalıntıları, Tarihi Çorlu Evi, Melen Manastırı ve St. İoannis Theologos Manastırı da yer almaktadır. Tekirdağ Şarköy Neyi Meşhur?
Tekirdağ Şarköy Neyi Meşhur?,
1703 yılında Avusturya İmparatorluğu'na karşı bağımsızlık mücadelesi veren asi Macar prensi Rakoczi'ye de ev sahipliği yapmış olan Tekirdağ, Osmanlı döneminin sonlarında Edirne vilayetine bağlı bir sancak merkezi idi. 93 Harbi'nde (1878) Rus, Balkan Harbi'nde (1912) Bulgar ve I.