Ülkemizin hangi bölgesinde hangi ağaç yetişir? Ülkemizin hangi bölgesinde hangi ağaç yetişir?, Türkiye'de yetisen ağaç turleri nelerdir?, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?, Akdeniz bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?, Iç anadolu bölgesinde hangi meyve ağaçları yetişir?
Türkiye'de yetisen ağaç turleri nelerdir?
Türkiye'de yetisen ağaç turleri nelerdir?,
Türkiye yıllık ortalama (1982-1986) antepfıstığı üretiminin (25.200 ton) % 92'si bu bölgeden elde edilir. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, fıstık ve üzümden başka, incir, armut, ayva, badem, ceviz, dut, elma, erik, kayısı, zerdali, şeftali, nar, kiraz ve vişne gibi çeşitli meyveler de yetiştirilir. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?,
Bölge; kestane, zeytin, üzüm ve nar üretiminde ülkenin lider bölgelerindendir. Bu meyvelerin yanı sıra turunç, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir yere sahiptir. Akdeniz bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?
Akdeniz bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?,
En fazla ormanlık alan Antalya, Kastamonu ve Mersin'de
Türkiye'de en fazla ormanlık alan Antalya'da bulunuyor. 1 milyon hektar alanı geçen tek il Antalya. Iç anadolu bölgesinde hangi meyve ağaçları yetişir?
Iç anadolu bölgesinde hangi meyve ağaçları yetişir?,
Bu ormanlarda yetişen ağaç türlerinin başında; kayın, kestane, gürgen, ıhlamur, akçaağaç, karaağaç, meşe, kızılağaç ve dişbudak gibi ağaçlar gelir. Bir diğer tür olan iğne yapraklı ormanlar ise genellikle bölgede bulunan dağların yüksek kısımlarında bulunur. Ege bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?
Ege bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?,
İç Anadolu'da İğde, Karaçam, Sedir, Mavi servi, Dişbudak, Karaağaç, Ilgın ve Akasya; Doğu Anadolu'da Sarıçam, Karaçam, Meşe, İğde, Akçaağaç, Titrek kavak; Ege ve Akdeniz'de Fıstık çamı, Kızılçam, Zeytin, Harnup, Keçiboynuzu ve sıcak iklime uygun bütün türler yetişebilir. Türkiye'de en çok ağaç nerede var?
Türkiye'de en çok ağaç nerede var?,
Ekili alanlarda daha çok buğday, arpa, mercimek, nohut ve şekerpancarı ekimi yapılmaktadır. Sebze alanlarında daha çok domates, biber, patlıcan, fasulye; meyvelerden başta kayısı olmak üzere elma ve armut yetiştirilmektedir. Çizelge 4. Doğu Anadolu Bölgesinde illere göre tarım alanları ve oransal dağılımı (2003). Karadeniz Bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?
Karadeniz Bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?,
Diğer orman toplulukları arasında Quercus robur ssp. pedunculiflora (Saplı Meşe) ormanları ve dağlık Pinus sylvestris (Sarıçam) ormanlarıdır. Platanus orientali (Doğu Çınarı), vadi ormanlarında baskındır. Az miktarda Kızılağaç ormanı (Alnus spp.), Anadolu Kestanesi (Castanea sativa ), Akçaağaç (Acer spp. Iç anadolu bölgesinde hangi ağaç türleri vardır?
Iç anadolu bölgesinde hangi ağaç türleri vardır?,
Türkiye'de tüm Avrupa-Sibirya flora alanı olan Karadeniz Bölgesinde bulunur. Bunun dışında Amanos dağlarında da yerel olarak yayılır. Türkiye'de en dolgun ve düzgün gövdeli adi gürgen meşçerelerine Trakya kesimindeki Demirköy ormanlarında rastlanır. Doğu Anadolu bölgesinde ne yetişir?
Doğu Anadolu bölgesinde ne yetişir?,
Ardıç, alıç, armut gibi ağaçlar taşlı topraklarda yetişebilen bitkilerdir. Ülkemizde Trakya ve Anadolu'nun yüksek kesimlerinde yetişir. Doğu Anadolu Bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?
Doğu Anadolu Bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?,
Konya ilinde; üretim miktarları bakımından ilk sıralarda; elma, üzüm, kiraz, vişne ve çilek yer alırken, ağaç sayısı bakımından ilk sıralarda; elma, kiraz, vişne ve armut yer almaktadır. Türkiye'de gürgen ağacı nerede yetişir?
Türkiye'de gürgen ağacı nerede yetişir?,
Ağaç ve ot farklılığı salt yüksekliğe bağlı olarak değil dağın deniz gören yüzü ile denizden uzak yüzünde farklılık gösterir. Bölgenin deniz seviyesine yakın alçak kotlarında zeytin, kızılçam, keçiboynuzu ve defne yetişir. Denizden yükseldikçe göçebe yaşamın kutsal ağacı ardıçbollaşır. Trakya bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?
Trakya bölgesinde hangi ağaçlar yetişir?,
Bölge ormanlarında Akdeniz, Karadeniz ve kara ikliminde yetişen türler (Kızılçam, Karaçam, Meşe Türleri, Kestane Göknar, Gürgen, Kayın, Çınar, Kızılağaç, Dışbudak, Ihlamur, Fındık) görülmektedir. Yenice Ormanları, endemik Kazdağı Göknar'ı (Abies nordmanniana subsp.