İhale dosyasında neler olmalı?
İhale dosyasında neler olmalı?,
MADDE 21 – (1) İdare, ihalesi yapılacak her iş için bir ihale işlem dosyası düzenler. (Değişik cümle:RG-16/3/2011-27876) Bu dosyada ihale sürecinin bulunduğu aşamaya göre EKAP üzerinden hazırlanarak çıktısı alınanlar dahil aşağıdaki belgeler yer alır: a) İhale onay belgesi ve eki yaklaşık maliyet hesap cetveli. İhale işlem dosyasını kim hazırlar?
İhale işlem dosyasını kim hazırlar?,
İsteklilerin aşağıda sayılan belgeleri başvuru dosyalarında sunmaları gerekir: a) Nüfus Cüzdanı fotokopisi, b) Geçici Teminat Belgesi, (Makbuz) c) Belediyemize borcu olup olmadığına dair belge; Karesi belediyesine borcu olmadığına dair belge Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden alınmış olacaktır. İhalelerde hangi belgeler istenir?
İhalelerde hangi belgeler istenir?,
Bu dosyada ihale yetkilisinden alınan onay belgesi ve eki yaklaşık maliyete ilişkin hesap cetveli, ihale dokümanı, ilân metinleri, adaylar veya istekliler tarafından sunulan başvurular veya teklifler ve diğer belgeler, ihale komisyonu tutanak ve kararları gibi ihale süreci ile ilgili bütün belgeler bulunur. İhale işlem dosyasında bulunması gereken belgeler nelerdir?
İhale işlem dosyasında bulunması gereken belgeler nelerdir?,
İhale; bir işin istekliler arasından en uygun şartları sağlayan kişiye verilmesine denir. İhaleler artırma veya eksiltme yoluyla yapılabilir. Bir işin yapılmasında en düşük maliyeti üstlenmek için eksiltme, bir şeyin satışı için en yüksek ücreti sağlamak için de artırma yöntemi uygulanır. İhale nedir nasıl hazırlanır?
İhale nedir nasıl hazırlanır?,
Kamu ihale mevzuatına göre düzenlenmesi öngörülen ihale onay belgesi ile onay belgesinde de harcama talimatındaki bilgiler yer almakta ve ihale yetkilisi olarak harcama yetkilileri bu belgeleri imzalamaktadır. İhale onay belgesini kimler imzalar?
İhale onay belgesini kimler imzalar?,
MADDE 28 – (1) İhale komisyonu gerekçeli ihale kararını ihale yetkilisinin onayına sunar. İhale kararı, ihale yetkilisi tarafından karar tarihinden itibaren en geç on beş işgünü içinde onaylanır veya iptal edilir. (2) İhale; ihale kararının onaylanması halinde geçerli, iptal edilmesi halinde ise hükümsüz sayılır. İhale onayı kaç gün sürer?
İhale onayı kaç gün sürer?,
Kanunda, uluslararası ihale uygulamalarına paralellik sağlamak amacıyla; açık ihale usulü, belli istekliler arasında ihale usulü, pazarlık usulü ve doğrudan temin olmak üzere dört ihale usulü belirlenmiştir. Kaç çeşit ihale usulü vardır?
Kaç çeşit ihale usulü vardır?,
İş Bitirme Belgelerinin Başka Bir Şirket Tarafından Kullanımı 25 Eylül 2017. İş bitirme belgeleri, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu (“4734 sayılı Kanun”) uyarınca bir ihaleye katılmak için sunulması gereken zorunlu dokümanlardandır. Iş bitirme belgesi olmadan ihaleye girilir mi?
Iş bitirme belgesi olmadan ihaleye girilir mi?,
Yaklaşık maliyeti eşik değerlere eşit veya bu değerleri aşan belli istekliler arasında yapılacak ihalelerde ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda yeterliği belirlenen adaylara ihale gününden en az kırk gün önce davet mektubu gönderilmesi zorunludur. İhalelerde en az 40 gün önce ne gönderilir?
İhalelerde en az 40 gün önce ne gönderilir?,
İhalenin karara bağlanması, onaylanması veya iptal edilmesi
İhale komisyonu kararının bir çıktısı alınarak ihale komisyonu üyeleri tarafından imzalanır ve ihale yetkilisinin onayına sunulur. Ihaleyi kim onaylar?
Ihaleyi kim onaylar?,
MADDE 17 – (1) İhale dokümanında; ihaleye ilişkin usul ve esasları içeren idari şartname, sözleşme taslağı ve teknik şartname ile gerekli diğer belge ve bilgiler bulunur. (2) İhale dokümanında yapılan düzenlemeler birbirine aykırı olamaz. İhale dokümanı Nelerden Oluşur?
İhale dokümanı Nelerden Oluşur?,
Teknik şartnamenin idare tarafından hazırlanması esastır.