1 kilo kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

1 kilo kadayıf tatlısı nasıl yapılır? , 1 kilo kadayıfa ne kadar şerbet yapılır?, 1 kilo kadayıf ne kadar yağ konur?, Kadayıf şerbeti sıcak mı soğuk mu?, Bir buçuk kilo kadayıfa ne kadar şerbet yapılır?, Kadayıfa ne kadar şeker giriyor?

Furkan Ben Editör
17 Mart 2023
1 kilo kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

1 kilo kadayıfa ne kadar şerbet yapılır?


Birçok insan kadayıf tatlısının kıvamını tutturamadığından yakınır. Kadayıf yaparken mantık oldukça basit aslında, 1 e 1 ölçü hep en doğru sonucu veriyor. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su gibi.
 

1 kilo kadayıf ne kadar yağ konur?


En mühim püf noktası ise tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması.
 

Kadayıf şerbeti sıcak mı soğuk mu?


En mühim püf noktası ise tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması.
 

Bir buçuk kilo kadayıfa ne kadar şerbet yapılır?


Kadayıf Şerbeti: 6 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ve 4-5 damla limon suyu ile kıvamı gelinceye kadar kaynatınız. Kızartmış olduğunuz kadayıfın üzerine ılık olan şerbetin tamamını gezdirerek dökünüz. Tepsinin üzerini bir kapak veya tepsiyle kapatıp 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapınız.
 

Kadayıfa ne kadar şeker giriyor?


Tel Kadayıf Tatlısı Yapılışı İçin Malzemeler

4 su bardağı su. 2,5 su bardağı şeker.
 

Tel kadayıf şerbeti kaç dakika kaynatılır?


İlk olarak şerbeti hazırlayarak ılınmaya bırakalım. Bunun için şeker ve suyu küçük bir tencereye alalım. Kaynamaya başladıktan 10 dk. sonra limon suyunu ekleyelim, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
 

Tel kadayıf yapmanın püf noktaları nelerdir?


Yapım aşamaları çok kolay, en önemli püf noktası şerbet soğuk olmalı fırından çıkan tatlı ise ilk sıcağını 1-2 dakika atmalı. Böylece hamur olmayan çıtır çıtır bir tatlınız olur.
 

1 kg kadayıf kaç adet?


1850 gr seçeneği özel tepsisiyle gönderilmektedir. 1 Kg paketin içerisinde ortalama 33-35 dilim bulunmaktadır.
 

Kadayıf kaç dakika da pişer?


Üzerine arzunuza göre bolca fıstık veya ceviz içi serpin. Tel kadayıfların diğer yarısını üzerlerine yerleştirip tekrar bastırarak sıkışmalarını sağlayın. Kadayıfı önceden ısınmış fırında 180 derece alt kısma yakın olacak şekilde yerleştirip kontrollü bir şekilde 45 dakika pişirin.
 

Kadayıf şerbeti neden çekmez?


Tatlınız sıcaksa soğuk şerbet, tatlınız soğuksa da mutlaka sıcak şerbet ilave etmelisiniz. Soğuk tatlı - soğuk şerbet ya da sıcak tatlı - sıcak şerbet olduğu durumlarda tatlı kolay kolay şerbetini çekmez. Şerbetini verirken aniden dökmek, azar azar yedirmemek de şerbetini çekmemesinin nedenlerinden biri.