1 kilo kuru kayısı reçeli nasıl yapılır?

1 kilo kuru kayısı reçeli nasıl yapılır? , 1 kilo kayısı reçeline ne kadar şeker katılır?, Kuru kayısıdan kayısı reçeli nasıl yapılır?, Kayısı reçeli ne kadar süre kaynatılır?, Kayısı Reçeli dağılmaması için ne yapmalı?, 1 kilo kayısıya kaç bardak şeker?

Furkan Ben Editör
17 Mart 2023
1 kilo kuru kayısı reçeli nasıl yapılır?

1 kilo kayısı reçeline ne kadar şeker katılır?


Gün Kurusu Kayısı Reçeli Tarifi için kayısıların çekirdeklerini alıp kayısılarımızı 3-4 gün kurutuyoruz. Kuruyan kayısıları alıp bir güzel yıkayalım, üzerine şekeri ve suyu ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca limon ekleyelim ve 30-40 dakika kadar kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
 

Kuru kayısıdan kayısı reçeli nasıl yapılır?


Gün Kurusu Kayısı Reçeli Tarifi için kayısıların çekirdeklerini alıp kayısılarımızı 3-4 gün kurutuyoruz. Kuruyan kayısıları alıp bir güzel yıkayalım, üzerine şekeri ve suyu ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca limon ekleyelim ve 30-40 dakika kadar kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
 

Kayısı reçeli ne kadar süre kaynatılır?


Kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır? Bir gece önceden şekerde bekletilen kayısılar şekerlenirken aynı zamanda yumuşarlar. Bu sebepten böyle sert kayısılarla yapılan reçellerde pişirme süresi genellikle kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 30 dakikadır.
 

Kayısı Reçeli dağılmaması için ne yapmalı?


Kayısı reçelini bizim yaptığımız gibi bütün kalsın, dağılmasın istiyorsanız kaşık değdirmeden sallayarak pişirmelisiniz. Mutlaka ama mutlaka kısık ateşte pişirmelisiniz. Reçel yaparken zedelenmiş çok yumuşak meyveler kullanmamalısınız. Reçel pişerken üstünde olan köpükleri mutlaka süzgeç yardımıyla alın.
 

1 kilo kayısıya kaç bardak şeker?


1 kilo kayısı reçeline kaç bardak şeker konur? Bir kilo meyveye yarım kilo şeker kullanılabilir.
 

Kayısı reçeli yaparken su konur mu?


Eğer gerekiyorsa içerisine 1 su bardağı kadar da su ilave edebilirsiniz. Ocaktan almadan 5 dakika önce içerisine limon suyu ya da limon tuzu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın. Daha uzun süre kaynatmayın çünkü lezzetinde hafif ekşimeler olabilir ya da kıvamı çok koyulaşabilir. Bu da reçelin en mühim noktalarından biri.
 

Kuru Kayisidan reçel olur mu?


Kuru Kayısı Reçeli Tarifi Hazırlanışı

Kuru kayısıları büyük bir çelik tencereye koyup üzerine 10 su bardağı ılık su ilave edin. Kayısıları suyun içinde, iyice yumuşayıncaya kadar, 8-10 saat bekletin. (kayısıları tencerenin kapağı vaziyette buzdolabında bekletin) Kayısıları süzüp bir kenarda bekletin.
 

Ev kayısı reçeli nasıl yapılır?


Kayısıları iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları dörde bölün ve orta boy bir tencerenin içerisine alın. Tencereye aldığınız kayısıların üzerine şekeri ilave edin ve bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Böylece sularını salmış olacaklar.
 

Yumuşak kayısıdan reçel olur mu?


Öncelikle kayısılarımız olgun ve sert olmalı. Yumuşak kayısı kullanırsak da olur, fakat kayısımız şeklini tam olarak koruyamaz.Kayısıları iyice yıkayıp, ikiye bölelim.
 

Kayısı Reçeli Şekerlenmemesi için ne yapmalı?


Kayısı, şeftali gibi tatlı meyvelere az; vişne, erik gibi ekşi meyvelere daha çok şeker koymalısınız. Kışın tüketmeyi planladığınız reçellerin şekerlenmemesi için içerisine limon ya da limon tuzu katabilirsiniz. Böylece şekerlenmesini önlemiş olursunuz.