1 kilo kestane şekeri nasıl yapılır?

1 kilo kestane şekeri nasıl yapılır? , Evde kolay kestane şekeri nasıl yapılır?, Kestane nasıl yapılır Şekerli?, Kestane ne kadar şekerli?, Kestane şekerinin içinde ne var?, Hakiki Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Furkan Ben Editör
17 Mart 2023
1 kilo kestane şekeri nasıl yapılır?
1 kilo kestane şekeri nasıl yapılır?
Bir tencerede toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin. Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, tencerenin kapağı kapalı şekilde oda sıcaklığında soğutun.

Evde kolay kestane şekeri nasıl yapılır?


Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun. Toz şekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
 

Kestane nasıl yapılır Şekerli?


Suyun içerisine şeker ve tuzu koyup kestaneler şişene kadar bekletin. Kestaneleri sudan çıkartıp fırın tepsisine koyduktan sonra fırında 25 dakika pişirin. Pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.
 

Kestane ne kadar şekerli?


Kestane bu karbonhidrat yüküne karşılık olarak 100 gr. da ortalama 3 ila 5 gr. Lif içermektedir. Şeker 10,6 gr.
 

Kestane şekerinin içinde ne var?


Kestane şekeri, kestane ve şekerli şerbet karışımı bir tatlı. Bursa nın meşhur tatlılarından bir tanesidir. Kestane şekeri Bursa ili sınırları içindeki Uludağ da yetişen kestanelerden yapılmaktadır. Kestane şekeri haşlanmış kestane soyulduktan sonra tülbentlere bağlanarak kaynayan şerbet içine batırılarak yapılır.
 

Hakiki Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?


Bir tencerede toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin. Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, tencerenin kapağı kapalı şekilde oda sıcaklığında soğutun.
 

Kestane şekerli suda ne kadar bekletilir?


Bu yöntemle kestanelerin kurumasını da engellemiş olacaksınız. Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir. Bu işlem kestanelerin hem yumuşamasını hem de daha kolay soyulmasını sağlamaktadır.
 

Evde kestane şekeri yapılır mı?


Bursa nın meşhur tatlılarından olan kestane şekerini evinizde kendiniz yaparak daha sağlıklı ve lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Yapımı uzun sürdüğü için zormuş gibi görünse de aslında oldukça kolay bir tariftir. Oldukça da faydası bulunan kestane şekeri çayınızla beraber güzel bir ikili olacaktır.
 

Kestane pişirirken şeker konur mu?


Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın. Kestaneleri daha fazla haşlarsanız formları ve lezzetleri bozulur. Dilediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.
 

Şekerli su ile kestane nasıl pişirilir?


Kestaneleri iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ilave edip, kaynar su dökerek, 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kenarlardan ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir. Kestane haşlamaya tuz ve şeker katmamızın sebebi daha lezzetli olmasıdır.
 

Kestane şeker oranı yüksek mi?


Şeker hastaları dikkat: Kestane, yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyet yapanlarda kontrollü şekilde tüketilmesi gereken bir besindir. Özellikle diyabet gibi hastalıkları olan bireylerde fazla miktarlarda kestane tüketimi, kan şekerinin çok fazla yükselmesine neden olabilir.