2 kilo ayva reçeli nasıl yapılır?

2 kilo ayva reçeli nasıl yapılır? , 1 kilo ayva reçeline kaç bardak şeker konur?, Bir kilo ayva reçeline ne kadar şeker atılır?, Ayva Reçeli bozulmaması için ne yapmalı?, Ayva reçelinin pişme süresi ne kadardır?, 1 kilo reçele ne kadar şeker konulur?

Furkan Ben Editör
17 Mart 2023
2 kilo ayva reçeli nasıl yapılır?
2 kilo ayva reçeli nasıl yapılır?
Bir kilo kadar ayva yıkanıp kabukları soyulur, küçük doğranıp dört saat kadar bir kilo şekere yatırılır, iki su bardağı su ilave edilir. Ocakta kırk dakika kaynatılır. Ayvaların çekirdekleri, iki adet karanfil ve yarım limon suyu eklenir. Beş dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.

1 kilo ayva reçeline kaç bardak şeker konur?


Önce ayvaları soyup küp şeklinde doğrayın. Sonra iki bardak su tencereye koyun. Kaynadıktan sonra ayvaları koyun. Ayvalar yumuşadıktan sonra 5 bardak şekeri koyunuz.
 

Bir kilo ayva reçeline ne kadar şeker atılır?


Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

örnek: bir kilo ayvaya 500 gram toz şeker konulabilir karanfilde üç beş tane olabilir.
 

Ayva Reçeli bozulmaması için ne yapmalı?


Hazırladığınız ayva reçelini sıcak olarak cam şişe içine koyun. Şişenin kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip, ılıyana kadar bekletin. Hazırladığınız ayva reçelini uzun bir süre bu şekilde saklayabilirsiniz.
 

Ayva reçelinin pişme süresi ne kadardır?


Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve reçelinizi, ara ara karıştırarak, yoğunlaşıp reçel kıvamını alana dek yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
 

1 kilo reçele ne kadar şeker konulur?


Not: Eğer 1 kilo çilekten yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanın.
 

Ayva Reçeli sert olması için ne yapmalı?


Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.
 

Bir kilo ayva reçeline ne kadar su konulur?


Bir kilo kadar ayva yıkanıp kabukları soyulur, küçük doğranıp dört saat kadar bir kilo şekere yatırılır, iki su bardağı su ilave edilir.
 

Ayva reçeline şeker ne zaman konur?


4. adım: Ayvaları pamuk gibi oluncaya kadar kaynatın. Daha sonra ayvaların üzerine şekeri , ayva çekirdeklerini ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ilave edin.
 

Ayva reçeli yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?


Bir tencereye aktaralım. Şekeri ayvaların üzerine serelim. Tencerenin kapağını kapatıp ertesi güne kadar bekletelim. Ertesi gün ocağa koyup orta ateşte pişirmeye başlayalım.
 

Ayva reçeli yaparken su katılır mı?


Ayvalar dilimlendikten sonra bir kabın içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve birkaç saat beklemeye bırakılır. Şekerler erimeye başladıktan sonra tencereye alınarak üzerine su eklenir. Son olarak ayvaların çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır. Reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır.