1 kilo elma reçeli nasıl yapılır?

1 kilo elma reçeli nasıl yapılır? , En kolay elma reçeli nasıl yapılır?, Elma reçeli kaç dakika kaynaması lazım?, Elma reçeline karanfil konur mu?, Elma reçeli nasıl yapılır Cahide?, Elma reçeline su koyulur mu?

Furkan Ben Editör
17 Mart 2023
1 kilo elma reçeli nasıl yapılır?

En kolay elma reçeli nasıl yapılır?


İyice kaynadıktan sonra kabuk tarçını yıkayıp doğradığımız elmalarda birlikte kaynayan şerbete ilave ediyoruz. Ara ara karıştırarak 45 dakika kadar kaynatıyoruz.
 

Elma reçeli kaç dakika kaynaması lazım?


İyice kaynadıktan sonra kabuk tarçını yıkayıp doğradığımız elmalarda birlikte kaynayan şerbete ilave ediyoruz. Ara ara karıştırarak 45 dakika kadar kaynatıyoruz.
 

Elma reçeline karanfil konur mu?


Çubuk tarçınınız yoksa toz tarçın da kullanabilirsiniz, hatta servis ederken üzerine çok az karanfil serpebilirsiniz.
 

Elma reçeli nasıl yapılır Cahide?


ELMA REÇELİNİN YAPILIŞI

*Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. *kaynamaya başlayan şurubu 15 dakika kaynatın. *Bu sürenin sonunda elmaları ve tarçını içine atın. *Arada hafif karıştırarak 30 dakika daha pişirin.
 

Elma reçeline su koyulur mu?


Elma Reçeli Tarifinin Pişirme Önerisi

Eğer şekerle bekletmeden, direkt pişirmek isterseniz 1/2 su bardağı su ilave edebilirsiniz.
 

Elma reçeli koyu olursa ne yapılır?


Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.
 

Elma reçeli neden şekerlenir?


Fazla şeker ya da az kullanılan şeker zaman içerisinde sıcaklığın da etkisiyle reçelin üzerinde bir şeker tabakası oluşturuyor. Yine sıcaklık ve kullanılan kapların reçel saklamaya uygun olmayışları da reçelin küflenmesine neden oluyor.
 

Elma reçeline limon tuzu konur mu?


Tatlı meyvelerde daha az, ekşi meyvelerde daha fazla şeker kullanılır. Genellikle 1 kg meyve için 1,5-2 kg şeker, meyvenin cinsine göre de 2-3 bardak su konur. Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır.
 

En iyi reçel nasıl yapılır?


Meyveleri reçel yapmadan önce üzerine toz şeker ekerek bir süre bekletin. Bu meyvelerin yapılarındaki suyun ve tadın açığa çıkmasını sağlayacak. Böylece reçelinize çok fazla su ve şeker koymadan, daha sağlıklı ve lezzetli sonuçlar elde edebileceksiniz.
 

Fazla elma nasıl değerlendirilir?


Elma ile yapılan kurabiyeler dışında pekmezi, reçeli, elmalı keki, sirkesi, elmalı tartı, şerbetli tatlısı ve hatta elmanın kereviz ile salatası bile yapılır. Cevizle, tarçınla mis kokulu tadına doyulmayan elmalı kekleri yapılır. Elmalı kek severler ise kurabiyesini sevenler kadar düşkündür bu lezzete.