17 aylık bebek hangi dişi çıkarır?

17 aylık bebek hangi dişi çıkarır? , 17 aylık bebeğin kaç dişi olmalı?, Bebeklerde en zor çıkan diş hangisi?, 17 aylik bebek diş cikarir mi?, 18 aylık bebek hangi diş çıkarma?, 17 aylık bebek kaç kelime söyler?, 17 aylık bebek günde ne kadar su içmeli?

Furkan Ben Editör
17 Mart 2023
Kategori: Bebekler
17 aylık bebek hangi dişi çıkarır?
Üstteki köpek dişleri (üst kesiciler ve üst ilk azı dişleri arasında) genellikle 16-22. aylar arasında çıkar. Alttak köpek dişleri (alt kesiciler ve alt ilk azı dişleri arasında) genellikle 17-23. aylar arasında çıkar.

17 aylık bebeğin kaç dişi olmalı?


18 aya kadar diş çıkarma süresi normal kabul edilmektedir. Bebeklerin genel olarak 2 yaşında 20 tane dişi olmalıdır.
 

Bebeklerde en zor çıkan diş hangisi?


Bu süreç 6 ay-3 yaş arasında devam eder. Çıkarken en çok belirti gösterip huzursuzluk yaratan dişler genellikle süt azı dişleridir. Çünkü bu dişlerin diş etini aşması daha zordur.
 

17 aylik bebek diş cikarir mi?


Bebeklerde diş çıkarma tablosu

Üst Yan Dişler: 9-11 aylıkken patlar ve 7-8 yaşta dökülür. Üst Köpek Dişleri: 16-20 aylıkken patlar ve 10-12 yaşta dökülür. Üst Küçük Azılar: 12-16 aylıkken patlar ve 9-11 yaşta dökülür. Üst Büyük Azılar: 20-30 aylıkken patlar ve 10-12 yaşta dökülür.
 

18 aylık bebek hangi diş çıkarma?


Daha sonraki 12-18 aylık dönemde 4 adet birinci süt azı dişleri çıkmaya başlar. Bir sonraki 6 aylık dönemde yani 18 ile 24 arasında 4 adet köpek dişleri çıkar. Son 6 aylık dönem yani 24-30. aylar arasında ise 4 adet ikinci süt azı dişleri çıkarak tamamlanır.
 

17 aylık bebek kaç kelime söyler?


Peki 17 aylık bebek kaç kelime söyler? 17. ayında pek çok bebek “baba, dede, mama” gibi basit kelimeleri söyleyebilir. Net şekilde söyleyebildiği kelime sayısı yaklaşık 10 kelime civarındadır.
 

17 aylık bebek günde ne kadar su içmeli?


Bebek Ne Kadar Su İçmeli? Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
 

Diş çıkarırken ne rahatlatır?


Temiz ve soğuk bir bezle bebeğinizin diş etlerine masaj yapmak o bölgenin rahatlamasına yardımcı olabilir. Ayrıca bu süreçte parmağa takılan bebek diş fırçalarından da yardım alabilirsiniz. Diş çıkaran bebekler için jel kullanımı ise diğer maddelerde de geçerli olduğu gibi kesinlikle doktora danışarak yapılmalı.
 

Diş ateşi olduğunu nasıl anlarız?


Koltuk altından ölçülen 38,5 derece ve üzerine çıkan ateşlerde dikkatli olmak gereklidir. Özellikle ateş belirtisi 3 günün üzerinde devam ediyorsa ve bu belirtiye kusma, ishal, döküntü gibi belirtiler de eşlik ediyorsa bebekte diş çıkarma dönemine denk veya bu süreç sonucunda oluşan bir enfeksiyon olabilir.
 

Diş ağrısı çeken bebeğe ne iyi gelir?


Bebeğin ağrıyan bölümüne soğuk kompres uygulamak ağrının hafiflemesini ve acının da azalmasını sağlar. Ayrıca ağrı kesici ya da ateş düşürücü şuruplar kullanmak da bu süreçte oldukça etkilidir. Ağrı giderici jellerden ya da diş etlerini rahatlatan granüllerden kullanmak da ağrının hafiflemesini sağlar.
 

Diş patlaması nasıl olur?


Bebeklerde diş çıkarma döneminin başlaması, diş etinin açılmasından 3 ay önce başlar. Bu süreçte bebeklerde salya artışı, hafif ateş, ağlama-huzursuzluk, ağız çevresinde hafif döküntü, ellerini ısırması, uyku düzensizliği, iştahsızlık gibi belirtiler görülebilir.