2 kişilik musakka nasıl yapılır?

2 kişilik musakka nasıl yapılır? , Musakka içinde neler var?, Yemeği nasıl yapılır musakka?, Patlıcan musakka servis nasıl yapılır?, Patlıcanları kızartmadan musakka yapılır mı?, Musakka ın yanına ne gider?

Furkan Ben Editör
17 Mart 2023
2 kişilik musakka nasıl yapılır?

Musakka içinde neler var?


Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
 

Yemeği nasıl yapılır musakka?


Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
 

Patlıcan musakka servis nasıl yapılır?


Hazırladığınız patlıcan musakka yemeğinin üzerine domates ve biber dilimleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip, 15 dk kadar pişirin. Fırında patlıcan musakka yemeği piştikten sonra sıcak olarak, yoğurt eşliğinde pirinç ya da bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.
 

Patlıcanları kızartmadan musakka yapılır mı?


Önce patlıcanları soydum ve çok kalın olmayacak şekilde doğradım. Bir kaba koydum, üzerine karıştıra karıştıra 4 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirdim. Tuz ve az pul biber döküp 250 derece ısınmış fırına verdim. Tepsiye de biraz yağ sürdüm. 30 dk da kızardı ve pişti.
 

Musakka ın yanına ne gider?


Birkaç hazırlanış türü bulunmaktadır; patlıcan musakka, kabak musakka, karnabahar musakka ve patates musakka gibi. Musakkanın hazırlanmasında kullanılacak ana sebze malzemesi ilk önce küçük parçalar halinde doğranır. Daha sonra kıyma, soğan da katılarak yağda kavrulur.
 

Kaç çeşit musakka vardır?


Birkaç hazırlanış türü bulunmaktadır; patlıcan musakka, kabak musakka, karnabahar musakka ve patates musakka gibi. Musakkanın hazırlanmasında kullanılacak ana sebze malzemesi ilk önce küçük parçalar halinde doğranır. Daha sonra kıyma, soğan da katılarak yağda kavrulur.
 

Musakkaya patates koyulur mu?


Patatesleri kızarttıktan sonra patlıcanları da kızgın yağ içinde kızartın. Kızarttığınız patlıcan ve patatesleri orta boy bir fırın kabı tabanına karışık bir şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı döküp, yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
 

Tencerede musakka olur mu?


Yayvan bir tencereye alacalı soyduğumuz ve dilimlediğimiz patlıcanları koyuyoruz. üzerine az sıvı yağ gezdiriyoruz. Ardından kıymalı harcı her tarafına gelecek şekilde boşaltıyoruz. Üstüne çeri domates koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte küçük ocakta 50 dakika pişiriyoruz.
 

Musakka kac dakikada pişer?


Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
 

Patlıcan musakka ya soğan konulur mu?


Tuzlu suya konur biraz bekletilir iyice sıkılıp bol yağda kızartılır. Diğer yanda az yağda doğranan soğan ve sarımsak kavrulur. Kıyma eklenir az sotelenir domates, biber, maydanoz eklenir salça, baharat konur iyice pişirilir.