20 aylık bebek neden vurur?

20 aylık bebek neden vurur? , Vuran bebeğe nasıl davranmalı?, Çocuğum bana vurunca ne yapmalıyım?, Bebekler neden kendi kendine vurur?, 20 aylık bebek neden ısırır?, Psikolojisi bozuk bebek nasıl anlaşılır?, 2 yaş çocuğum vuruyor ne yapmalıyım?

Furkan Ben Editör
18 Mart 2023
Kategori: Bebekler
20 aylık bebek neden vurur?
Bu yaş çocuğu her şey benim olsun ister, her şeye dokunmak, her şeye sahip olmak ister. İstekleri yapılmadığı zaman tepki gösterir. Bu gösterdiği tepki anne babası ile arasındaki iletişim ve etkileşime göre kendini yere atma, aşırı ağlama, kafasını duvara vurma, kendini kusturma, ısırma ve vurma şeklinde olabilir.

Vuran bebeğe nasıl davranmalı?


Pedagog Dr. Melda Alantar a göre vurarak, ısırarak çevresindekilere zarar veren çocuklara öncelikle yetişkin gibi sakin davranılmalı ve çocukla tartışmaya girilmemelidir. Anne-baba olaylar kontrolden çıkmadan duruma müdahale etmelidirler. Çocukla göz teması kurulmalı ve uyarılmalıdır.
 

Çocuğum bana vurunca ne yapmalıyım?


Güzel bir dille ve sakince bu davranışın yanlış bir şey olduğunu belirtilmeli ve bir daha yapmamasını istenmelidir. Çocuğun saldırgan davranışlarla bir şey yaptırmak istediğinde istediği şey yapılmamalıdır. Çocuğu saldırgan davranışlar sergilemesine neden olan konudan veya ortamdan uzaklaştırmakta önemlidir.
 

Bebekler neden kendi kendine vurur?


Bazen de tıbbi bir sorun enfeksiyon kaynağı olarak, örneğin kulağı ağrıdığında o bölgeye vurarak ağrısını göstermeye çalışıyor olabilir. Enteresan bir şekilde bebekler sakinleşme davranışı olarak da kendisine vurabilir. Hatta bunu eğlence amaçlı ve bedenlerini tanıma yolu olarak da kullanabilirler.
 

20 aylık bebek neden ısırır?


Genelde, ısırma diş çıkardıkları dönemden aşağı yukarı 3 yaşına kadar devam eden geçici bir alışkanlıktır. Bir yaşın altındayken, konuşma da olmadığından, ona göre ısırma, bir yerde oyun şeklidir. Bu yaş döneminde keşif amaçlı, her şeyi ağzına da götürdüğü gözlemlenir.
 

Psikolojisi bozuk bebek nasıl anlaşılır?


Psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri ise her zamankinden daha çok içe kapanık olma, yalnızlaşma, kimseyle konuşmak istememe veya bunların tam tersi olarak fazla hırçınlık gösterme, çok aksi ve sinirli olma durumu, arkadaşları ile sürekli bir kavga halinde olma durumu olarak sayılabilmektedir.
 

2 yaş çocuğum vuruyor ne yapmalıyım?


· Vurma davranışı gösteren çocuğa kesinlikle vurarak tepki göstermeyin. Bu durum davranışın azalmasından çok pekişmesine neden olur. Çocuklar en çok anne babalarının davranışlarını örnek alırlar. · Vurduğunda "kimseye vurulmaz" diyerek uyarın.
 

2 yaş sendromu belirtileri nelerdir?


2 Yaş Sendromu Belirtileri

Çocuklarda 2 yaş sendromunda genellikle; aşırı bir inatlaşma, sebepsiz ağlama krizleri, tutturmalar, sinirlenince kendine ya da başkasına zarar verme, ısırma, vurma gibi bir takım davranışlar görülür. Hatta bunların büyük bir kısmı, daha önce ya hiç yoktur ya da çok azdır.
 

Laf söz dinlemeyen çocuğa nasıl davranmalı?


Bu sürecin normal gelişiminin bir parçası ve geçici olduğunu bilerek sabırlı davranmalıyız. Çocuğa bağırmak, kızmak ve şiddet uygulamak, çocuğun daha da negatif tavır almasından başka bir işe yaramaz. En uygun yaklaşım, sakin, kararlı ve sabırlı olarak, çocuğun sakinleşmesini beklemektir.
 

Anneye bağıran çocuğa nasıl davranmalı?


*Çocuğu dinlemek, sevgi ve ilgi göstermek işe yarar: Sinirlenen, kızan çocuğu önce sakinleştirmek ve kendini ifade etmesine izin vermek gerekir. Sinirine sinirli davranışlarla karşılık vermeyin, onu dinleyin. Bu sırada akıl vermeyin, suçlayan bir ifade kullanmayın, bırakın önce anlatıp içini boşaltsın.
 

2 yaşındaki bebek neden sinirli olur?


Kendirini ve isteklerini çevresindeki herkese kabul ettirme çabası içindedir. Birey olma yolundaki adımlarını attığı için huysuz ve ısrarcı tavılar sergilemesi doğaldır. Çünkü 2 yaşına kadar anne ve babasına bağımlı yaşayan çocuk yürüme ve konuşmanın başlamasıyla kendini ifade etme yollarını arar.