32 aylık bebek neler yapabilir?

32 aylık bebek neler yapabilir? , 33 aylık bebek neler yapabilir?, 32 aylik bebek gunde kac saat uyur?, 31 aylık bebek renkleri bilir mi?, 30 aylık bebek nasıl konuşur?, 33 aylık bebek diş çıkarır mı?, Bebek bezi numarası ne zaman değiştirilir?

Furkan Ben Editör
18 Mart 2023
Kategori: Bebekler
32 aylık bebek neler yapabilir?
Bu aylardaki bebekler taklit yetenekleri sayesinde sizi taklit ederek sosyal becerilerini geliştirir. 32 aylık bebek kendine kahramanlar ve hayal ürünü arkadaşlar bulup, onlarla konuşabilir. Arkadaşları arasında kendisine en yakın olanı seçer. Paylaşım konusunda eskisine göre daha isteklidir.

33 aylık bebek neler yapabilir?


33 aylık bebek ellerini ve yüzünü rahatlıkla yıkayıp, silebilir. Ayak ve bacak kasları eskisine göre daha güçlenmiştir bu da rahatlıkla hoplayıp zıplamasını sağlar. Elbette bu dönemlerdeki her bebeğin fiziksel gelişim kapasitesi aynı olmayabilir. Bu konuda ailelerin bebeklerini destekleyici bir tutumda olması gerekir.
 

32 aylik bebek gunde kac saat uyur?


18-21 ay arası gündüz uykusu teke düşer. 21-36 ay arası çocukların büyük kısmı günde 1 kez yarım saat ile 3 saat arası öğlen uykusuna ihtiyaç duyarlar. 2 yaşında günde 10-12 saat uyurlar. Oyun çağı çocukları ise gün içinde 12-14 saat uyur.
 

31 aylık bebek renkleri bilir mi?


Sayı sayma oyun, video ve şarkılarıyla pratik yapabilirsiniz. Temel renkleri bilir.
 

30 aylık bebek nasıl konuşur?


Bebeğinizin bu dönemde dil ve ağız kasları henüz gelişimini tamamlamadığından, kelimeleri eksik veya yanlış söyleyebilir. Bu durum zamanla kas gelişimiyle birlikte düzelecektir. Burada önemli olan bebeğinizin kelimeyi eksik veya yanlış söylediği zaman sizin doğrusunu söylemenizdir.
 

33 aylık bebek diş çıkarır mı?


Birinci azı (molar) dişler; 12-16. ayda, Köpek (kanin) dişleri; 16-20. ayda, İkinci azı (molar) dişler; 20-33. ayda çıkar.
 

Bebek bezi numarası ne zaman değiştirilir?


Prematüre bebek bezinin numarası 0 dır. 3 kg a kadar bebekler için tercih edilebilir. Bebeğinizle birlikte bebeğinize uygun bebek bezinin numarası da büyür. 3-6 kg arasındaki bebekler için 2 numara, 4-9 kg arasındaki bebekler içinse 3 numara bebek bezi tercih edebilirsiniz.
 

2 yaşında gündüz uykusu bırakılır mı?


Bebekler iki yaşına geldiğinde hala günde bir kez (genellikle 12:00-13:00 civarında) gündüz uykusu uyumalıdırlar. Bu uykunun bırakılma yaşı ise üç ile altı arasında değişen geniş bir aralıktır. Gündüz uykusunun bırakılması hemen yaşanmaz.
 

Gündüz uykusu ne zaman bırakılmalı?


BEBEKLERDE GÜNDÜZ UYKUSU NE ZAMAN BİTER? 12 aylık bebeklerin günde toplam 10-13 saat kadar uyuması beklenir. 18-21 ay arasında gündüz uykusu teke düşer. 21-36 ay arasında çocukların büyük bir kısmı günde 1 kez yarım saat ile 2 saat arasında öğle uykusuna ihtiyaç duyarlar.
 

2 yaşındaki bebek gece kaçta uyumalı?


0-2 yaş arasında akşam uykusuna yatış saati genellikle 18:30-19:30 civarında, 2-4 yaş arasında ise 20-20:30 civarında olmalıdır.
 

3 yaş sendromu nasıl davranmalı?


Çocuğa karşı tutarlı davranışlar sergilenmelidir. Çocuğun düşünmesine ve soru sormasına izin verilmelidir. Çocukların sorduğu soruları geçiştirmeden cevap verilmesi bu dönemde önemlidir. Çocuğun bu dönemde ihtiyacı olan ilgi ve sevgidir.