321 poğaça hamuru nasıl yapılır?

321 poğaça hamuru nasıl yapılır? , 3 2 1 poğaça tarifi nedir?, 321 poğaçaya yumurta sürülür mü?, 3 2 1 poğaça kaç derecede pişer?, Ev poğaça hamuru nasıl yapılır?, Poğaça hamuru nasıl olmali?

Furkan Ben Editör
17 Mart 2023
321 poğaça hamuru nasıl yapılır?

3 2 1 poğaça tarifi nedir?


Peynirli 3-2-1 poğaça yapımında; derin bir kaba 2 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ koyun. Üzerine 3 paket kabartma tozu ekleyin. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz koyun. Poğaça harcını eliniz ile iyice karıştırın.
 

321 poğaçaya yumurta sürülür mü?


Bu poğaçanın bir diğer özelliği de standart poğaçalar gibi üzerine yumurta sarısı sürülmemesi . Onun yerine hiçbir şey sürülmeden galeta ununa bulanıyor.
 

3 2 1 poğaça kaç derecede pişer?


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Arzuya göre sıcak ya da soğun servis yapabilirsiniz.
 

Ev poğaça hamuru nasıl yapılır?


Mayalı poğaça hamuru nasıl yoğurulur? tarifi için öncelikle yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alarak güzelce çırpalım. Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
 

Poğaça hamuru nasıl olmali?


Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.
 

Poğaça hamuruna ne kadar un koyulur?


1 su bardağı ılık su. 1, 5 yemek kaşığı kuru maya.
 

Poğaçaya kaç kaşık maya konur?


1 su bardağı ılık su. 1, 5 yemek kaşığı kuru maya.
 

Poğaçaya yumurta akı neden konur?


Yumurta içerdiği lipoproteinler sayesinde normalde birbirinden ayrılan yağ ve suyu birbirine bağlar. Bu şekilde hamurda hassas bir bağ doku oluşur. Bu dokunun arasındaki boşluklarda sıkışan hava ısının etkisiyle genişler ve dolayısıyla hamurun kabarmasını sağlar.
 

Hamur işi üzerine yumurta yerine ne kullanılır?


Tamam. Ya evde yumurta kalmamışsa?! Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk oluştuğunu göreceksiniz. Pastaların daha gevrek olması için, tatlı veya tuzlu fark etmez, hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.
 

3 2 1 poğaça geceden yapılır mı?


Bu poğaçanın bir diğer özelliği ise kolay kolay bayatlamamasıdır. Kabartma tozlu poğaçanızı yaptıktan sonra derin dondurucunuzda da rahatlıkla saklayabilirsiniz. Malzeme miktarlarından dolayı 321 poğaça olarak da bilinen bu poğaça da 3 tane kabartma tozu olması sizleri korkutmasın.