Alt çene kasılması neden olur?

Alt çene kasılması neden olur? , Çene kasılması neyin belirtisi?, Çene kasılması evde nasıl geçer?, Çene kasları gevşetmek için ne yapmalı?, Çene ağrısı kasılması neden olur?, Çene kas spazmı nasıl geçer?, Çene kasılması için hangi doktora gidilir?

Furkan Ben Editör
18 Mart 2023
Kategori: Neden Olur

Çene kasılması neyin belirtisi?


Çene Kasılması Nedir? Neden Olur? Çene kaslarının aşırı derecede güçlü olması özellikle dişlerini sürekli sıkan kişilerde alt yüzün kare şeklini almasına neden olur. Aşırı sakız çiğnemek, sert et ya da buz gibi sert cisimleri çiğnemek Masseter kasının büyümesine ve çenenin kasılmasına neden olabilir.
 

Çene kasılması evde nasıl geçer?


Yemek yerken, esnerken ve gülerken ağız fazla açılmamalı veya desteklenerek açılmalıdır. » Soğuk ve Sıcak Terapisi: Soğuk uygulama çene eklemi ve çene kaslarındaki şişliği azaltır. Buz ve ıslak-sıcak uygulama, kasların gevşemesini ve ağrıların azaltılmasına yardımcı olur.
 

Çene kasları gevşetmek için ne yapmalı?


Ellerinizi kıvırarak yarım yumruk haline getiriniz. Küçük parmaklarınızı boynunuzun tam orta yerinde geleceği şekilde ellerinizi çenenize yerleştirin ve çenenizi yumruklarınıza doğru itin. Çene ve boyun kaslarınızı 10 a kadar sayarak kasın ve sonra gevşetin. Bu hareketi bir kere daha tekrarlayın.
 

Çene ağrısı kasılması neden olur?


Çene ağrısı özellikle eklem ve çene kaslarında kaynaklı görülür. Çene ağrısına neden olan sebepler arasında kişilerde görülen sinüzit, migren ağrıları, baş ağrıları, kemik dolgusu iltihabı ve kireçlenmesi neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra çene ağrısı; diş ve diş eti hastalıkları kaynaklı da olabilmektedir.
 

Çene kas spazmı nasıl geçer?


Tıbbi sağlayıcınız kas gevşeticiler ve fizik tedavi sağlayabilir. Bu daha hafif semptomlar akupunktur, Botox enjeksiyonları ve stres yönetimine de yanıt verebilir. Çene spazmları psikolojik olmasa da, bir danışman genellikle bu durumun yönetilmesine ve yaşamasına yardımcı olabilir.
 

Çene kasılması için hangi doktora gidilir?


Oysa ki çene eklem sorunu, Çene Cerrahisi Uzmanı diş hekimlerinin branşıdır ve doğru teşhis sonrasında sorun, çeşitli tedavi yöntemleriyle çözülebilmektedir. Bazı durumlarda ise, kulak burun boğaz, psikiyatri, nöroloji ya da fizik tedavi branşlarından da destek alınmaktadır.
 

Aşırı stres çeneye vurur mu?


Stres, vücudun zararlı durumlara nasıl tepki verdiği ve başa çıktığıdır, ancak devam eden stres fiziksel yollarla tezahür edebilir. Dişleri sıkmak çene kaslarına fazladan yük getirir ve çene eklemi üzerindeki baskıyı artırır. Bunun sonucunda çene ağrısı, kas ağrısı, diş ağrısı veya baş ağrısı yaşayabilirsiniz.
 

Boyun fıtığı çeneye vurur mu?


Boyun fıtığı sinire baskı yapacak pozisyonda ise çeneye yayılan bir ağrıya sebep olabilir.
 

Çene geriliği nasıl düzeltilir?


Üst çene geriliğinde küçük çocuklarda hareketli ortodontik aparey ve plaklar kullanılarak tedavi sağlanır. Daha büyük çocuklarda ise sabit genişleticiler tercih edilir. 18 yaşından büyük yetişkinlerde ise sıklıkla ameliyatla (ortognatik cerrahi) tedavi sağlanır.
 

Çene kasları neden kitlenir?


Trismus, bir kişi ağzını 35 milimetreden (mm) fazla açamadığında ortaya çıkar. Çene travması, ağız cerrahisi, enfeksiyon, kanser veya baş ve boğaz kanserleri için radyasyon tedavisi sonucu ortaya çıkabilir. Çoğu trismus vakası geçicidir, genellikle 2 haftadan kısa sürer, ancak bazıları kalıcı olabilir.
 

Çene neden gerilir?


Alt çene geriliği belirtileri genetik sebeplere bağlı olarak görülebilir. Bunun yanı sıra çocukluk döneminde yaşanan travma ile de alt çene geriliği meydana gelebilir. Alt çene geriliği nedenleri farklı olmak ile beraber alt çene belirtileri ise genel olarak estetiktir.