Alında kepeklenme neden olur?

Alında kepeklenme neden olur? , Yüzde kepeklenme nasıl geçer?, Kaş Kepeklenmesine ne iyi gelir?, Deride kepeklenme neden olur?, Kepek oluşumu hangi vitamin eksikliğinden olur?, Alında pullanma nasıl geçer?, Yüzde kepeklenme neden olur?

Furkan Ben Editör
18 Mart 2023
Kategori: Neden Olur
Alında kepeklenme neden olur?
Cildi yağlı olanlar ve sebum (yağ bezlerinin meydana getirdiği salgı) üretimi fazla olan kişilerde kaş kepeği görülür. -- Bunun sebebi ise yağlı ve nemli ortamı seven maya tipi (mantar) organizmalardır. Yağlı ortamda üreyen bu mayalar, kaş kepeklenmesinin en önemli nedenlerinden.

Yüzde kepeklenme nasıl geçer?


Kullanacağınız zeytinyağı, bademyağı gibi doğal yağlar kaşların nem ihtiyacını geri kazanmasına pullanma olan bölgenin yumuşayıp zamanla kaybolmasına neden olabilir. Nemlendirici özelliği yüksek olan doğal sabun ve bebek şampuanları ile kepeklenme olan bölgeyi günde 2-3 kez yıkayıp temizliğini sağlayabilirsiniz.
 

Kaş Kepeklenmesine ne iyi gelir?


Kullanacağınız zeytinyağı, bademyağı gibi doğal yağlar kaşların nem ihtiyacını geri kazanmasına pullanma olan bölgenin yumuşayıp zamanla kaybolmasına neden olabilir. Nemlendirici özelliği yüksek olan doğal sabun ve bebek şampuanları ile kepeklenme olan bölgeyi günde 2-3 kez yıkayıp temizliğini sağlayabilirsiniz.
 

Deride kepeklenme neden olur?


2- Cilt kuruluğunun sebepleri nelerdir? Kuru cilde neden olan çevresel etkenler; sıcak su, deterjanlar, giysilerden dolayı oluşan sürtünme, sık hava yolculuğu, rüzgara maruz kalmak, çevre kirliliği, klima ve diğer kimyasal maddeler olarak sıralanabilir.
 

Kepek oluşumu hangi vitamin eksikliğinden olur?


Vitamin ve çinko eksikliği içeren beslenme programları saçta kepeğe sebep olur.
 

Alında pullanma nasıl geçer?


Ciltte pul pul dökülme için alınabilecek en doğru önlem etkili bir nemlendirici kullanımı olacaktır. Su bazlı nemlendiriciler ile yüzde oluşan veya oluşabilecek pul pul görünümün önüne geçmek mümkündür. Cildin ihtiyaç duyduğu yeterli nem sağlanamadığı durumlarda dış takviyelerin sağlanması gerekmektedir.
 

Yüzde kepeklenme neden olur?


Derinizin en üst katmanı ölü deri hücreleri ile birlikte birtakım doğal yağlar içerir, bunların derinizde oluşan su kaybını engellemeye yardımcıdır. Eğer bu katman hasar görür ve derinizdeki nem buharlaşarak yok olursa ya da deri hücrelerinin yenilenme süreci anormal bir biçimde hızlanırsa deriniz pullanıp dökülebilir.
 

Kepekten kurtulmak için ne yapmalı?


Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.
 

Kaşta mantar olur mu?


Nemli ve sıcak alanlarda daha sık görülen ayak mantarı, bir tür egzama olan pomfolikse de dönüşebilir. Erkeklerde görülen kasık mantarı bu bölgede kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissine neden olur. Tek ya da çift taraflı olmak üzere kasığı etkileyen mantar, bazı durumlarda cinsel organ üzerinde de yayılabilir.
 

Kaş neden kaşınır ve dökülür?


Özellikle A vitamini, çinko, biyotin, demir gibi maddelerin yetersiz seviyelerde olduğu hallerde kaşlarda dökülme gerçekleşebilir. Kimyasallar: Kaşların çok sık alınması veya kaş ve çevresindeki bölgeye yoğun makyaj veya kimyasal ürün uygulanması sonucunda foliküller zarar görerek kaşlarda incelmeyle sonuçlanabilir.
 

Kepek en hızlı nasıl geçer?


Saçtaki kepek nasıl giderilir sorusunun bir başka cevabı da şampuanınızın içine doğal yağlar katmaktır. Her zaman kullandığınız şampuanın içerisine 20 damla nane yağı damlatılır. Şampuanınızı bu şekilde kullanmaya başladıktan bir müddet sonra kepeğin kendiliğinden yok olduğuna şahit olursunuz.
 

Yüzde pullanma nasıl geçer?


Pul pul dökülen cildinizi nemlendirmek ve yatıştırmak için zeytinyağı doğal bir nemlendirici görevi görür. Cildinizi besleyen yağ asitlerini yanı sıra içeriğindeki E vitamini ile kuruluk ve pul pul dökülmeleri durdurur. Süt ile cildinizi nemlendirebilir ve ölü cilt hücrelerinin ciltten uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.