Bazlama Tarifi, Nasıl Yapılır?
Dumanı üzerinde bazlamanın üstüne tereyağı sürüp, yemeyi denediniz mi? Denemediyseniz bu lezzetten daha fazla mahrum kalmamak için bazlama tarifimize göz atmalısınız.
19 Kasım 2022
Bazlama Tarifi
Dumanı üzerinde
bazlamanın üstüne tereyağı sürüp, yemeyi denediniz mi? Denemediyseniz bu lezzetten daha fazla mahrum kalmamak için
bazlama tarifimize göz atmalısınız. Hamurun kıvamı ne kadar cıvık olursa, o kadar
yumuşak bazlamalar elde edersiniz. Bu yüzden tek püf nokta hamurun olabildiğince cıvık olmasıdır.
Malzemeler
4-5 su bardağı kadar un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
Yapılışı
- Bazlama tarifimiz için unumuzu hamurumuzu yoğuracağımız kaba alıyoruz.
- Ortasını çukur gibi açıp, şekerimizi, suyumuzu, tuzumuzu ve mayamızı ekliyoruz.
- Bazlama hamurumuzu hazır edene kadar yoğuruyoruz.
- Cıvık bir hamur hazırladıktan sonra üzerine nemli bir bez serip, mayalanması için bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalanınca, bezelere ayırıp, pişirmeye geçiyoruz.
- Kızdırılmış, yağsız bir tavada arkalı önlü olarak bütün bazlamalarımızı pişiriyoruz. Afiyet olsun.